UDRUGA UMJETNOST OSMIJEHA - Radićeva 22 - 10000 Zagreb - +385 1 4813272

Fragmentologija 20.11.2015.

Uoči dugo priželjkivanih božićnih blagdana, kao uvertira u dobro raspoloženje, priprema se posljednja Fragmentologija! Ciklus jednodnevnih pop-up izložbi na kojima se uz otkupljena djela iz Erste fragmenata predstavljaju mladi neafirmirani umjetnici završava upravo u našoj galeriji!


Riječ je o jedinstvenoj prilici za upoznavanje s radovima Ive Čukelj, studentice treće godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Triptihom Planine i skulpturom Pokret mlada umjetnica istražuje kako jednostavnim materijalom u prirodnoj boji razviti više dimenzija koje sugeriraju prizore iz stvarnog života. Osnovna forma kruga poslužila je kao baza za oblikovanje organskih vizura, dok je u triptihu Planine preuzela ulogu medija intimne vizure na oblikovano. Dojam pogleda kroz dalekozor ili objektiv omogućuje promatraču da se, oslobođen ometajućih faktora okoline, fokusira na željeno. 


Radovi Ive Čukelj ujedno su bili inspiracija za odabir otkupljenih djela iz fundusa Erste banke. Pročišćenost i bjelina Ane Vivode, materičnost Hrvoje Kerna, spontanost i sloboda u djelu Frane Rogića, suprotnosti objedinjene u radu Zorice Puškarić, te atmosferičnost Gorana Novakovića i Rene Bachrach-Krištofića međusobno se nadopunjuju, nadovezuju ili suprotstavljaju radovima Ive Čukelj. Supostojanjem zrelijih i svježih izričaja ostvaruje se zanimljiv suživot predstavljenih radova koji u zajedničkom prostoru bivaju obogaćeni novim umjetničkim kontekstima.

Sonja Švec Španjol

Pogledajte galeriju

20.11.2015

ZADNJE DODANO U FOTOGALERIJE