UDRUGA UMJETNOST OSMIJEHA - Radićeva 22 - 10000 Zagreb - +385 1 4813272

Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti

Kada je nešto pohvaljeno i dobro napravljeno onda to treba i ponoviti!

Udruga Umjetnost osmijeha će ove godine ponovno organizirati manifestaciju pod nazivom Radićeva u osmijehu – Ulica umjetnosti.

O čemu se radi? Radi se o kulturnoj manifestaciji u kojoj se predstavlja veći broj akademskih slikara, kipara, grafičara, fotografa, karikaturista i drugih umjetnika na lokaciji od Krvavog mosta do Radićeve 37 (do naše galerije, te iznimkama u Radićevoj na broju 5 i 10) gdje se sama ulica pretvara u jednu veliku galeriju na otvorenom, ujedino i slikarsku koloniju te ono najvažnije mjesto susreta čovjeka i umjetnosti, umjetnosti i Zagreba.

Pokušavajući približiti umjetnost svakodnevnoj publici na neposredan način, te prvenstveno zbog obogaćivanja kulturnog, turističkog i umjetničkog sadržaja grada Zagreba, dana 17. i 18.09.2016. ili u slučaju kiše 24.i 25.09.2016. održat će se manifestacija „RADIĆEVA U OSMIJEHU- ULICA UMJETNOSTI".

Sam događaj orijentiran je na ulicu, gdje će umjetnici izložiti svoja likovna djela te tako sudjelovati u recentnom likovnom postavu grada Zagreba i šire. Neposredna vrijednost ovog projekta je višestruka. Ponajprije to je mogućnost komunikacije umjetnosti i grada, umjetnika i prolaznika odnosno stanovnika Zagreba. Zagreb je grad koji ugošćuje brojne likovne umjetnike iz Hrvatske i inozemstva te ova manifestacija otvara mogućnost da se izlože kvalitetni radovi akademskih umjetnika koji nemaju priliku biti zastupljeni u galerijskim i drugim kulturnim institucijama.
Na određenim lokacijama povremeno će se izvoditi poznate starozagrebačke pjesme; organizirat će se radionice za djecu pod umjetničkim vodstvom ( Likovna akademija Andreje Vivode ); portretirati će se prolaznici. Turistički moment ove manifestacije također je važan u ovom periodu, uzlaznom trendu kada se Zagreb prepoznaje kao sve atraktivnija i nezaobilazna točka prilikom posjeta ovom dijelu Europe. Na taj način on se predstavlja i kao grad žive umjetnosti koju je moguće susresti na ulici, a da istodobno ona ne bude trivijalna i tek komercijalnog karaktera. Identitet nekog mjesta, pa tako i Zagreba, čine velikim dijelom i njegovi umjetnici pa je ovo prilika da se prezentiraju publici na ovom jedinstvenom i vrijednom događaju koji je ujedno i novi doprinos kulturnoj baštini grada Zagreba.

Zato pozivamo sve akademske slikare, kipare, grafičare, fotografe, karikaturiste i one koji vole umjetnost i misle da nam mogu nešto pokazati, da nam se jave ukoliko žele sudjelovati u ovoj lijepoj priči! Mjesta su ograničena!!
Prijave poslati na mail: info.umjetnostosmijeha@gmail.com

07.09.2016

ZADNJE DODANO U FOTOGALERIJE