UDRUGA UMJETNOST OSMIJEHA - Radićeva 22 - 10000 Zagreb - +385 1 4813272

Staša Čimbur - Stasha Hats MIX & MATCH 28.05.-29.06.2015.

Kolekcija čarobnih šešira, raskošnih ukrašivača i čuvara glave upotpunjena torbama i spremnicima uz ostale dodatke modnog pribora poslati će zagrebačke zaljubljenike u modu na bajkovito putovanje.

Uz dramatične predstavnike ovdje će se naći i formalniji oblici kao ''okviri'' za lica dama koji će komplimentirati njihov ovoljetni image. 

Šeširi i nosivi ukrasi za glavu stvoreni u širokom spektru kitničarskih materijala, vintage slama, unikatno bojanih tekstura kao i torbe koje graniče skulpturalnošću, biti će kreirane u tradicijskim tehnikama ovog umjetničkog obrta. 

Staši Čimbur, primijenjenoj umjetnici, prvi od mnogih koraka u pravom smjeru bila je Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu (odjel unutarnje arhitekture). Drugi korak je Tekstilno-tehnološki fakultet a nakon toga majstorski ispit za izradu šešira i ostalih pokrivala za glavu. Slijedi nastavak studija u Amsterdamu, na Gerrit Rietveld Academy, na koju se vraća par godina kasnije u promijenjenoj ulozi. U međuvremenu izučava vještine izrade vitraja i tehnike varenja. Osim na Gerrit Rietveld Academy u Amsterdamu, u nekoliko navrata održava radionice i prezentacije o vještinama kitničarstva i klobučarstva i na akademiji u Den Haagu, The Royal Academy of Fine and Applied Arts.

Izlagala je na preko 100 izložbi, performansa, modnih revija u muzejima, galerijama i kulturnim centrima Hrvatske, Nizozemske, Austrije, Belgije, Češke, Njemačke, Slovenije, Srbije, Izraela i New York-a.

Članica je nekoliko umjetničkih udruženja: Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika, ULUPUH, Hrvatsko dizajnersko društvo kao i Haagse Kunstkring u Nizozemskoj.

Pogledajte galeriju

28.05.2015

ZADNJE DODANO U FOTOGALERIJE