UDRUGA UMJETNOST OSMIJEHA - Radićeva 22 - 10000 Zagreb - +385 1 4813272

Tomislav Ostrman „Ljeto u Zagrebu s Ostrmanovim zviždačima“

Tomislav Ostrman rođen je 1978. u Zagrebu gdje je završio osnovnu,srednju i osnovnu muzičku školu. Studirao je na Pravnom fakultetu a završio College for visual arts u Ljubljani u klasi prof. Darka Slaveca.Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadruge likovnih umjetnika Hrvatske (LIKUM). Do sada je imao mnogo zapaženih izložbi od Zagreba do New Yorka. 2008. godine izdana mu je prva monografija.

Kroz svoje stvaralaštvo istražuje neverbalnu komunikaciju, semiotiku i prirodni fenomen zviždanja koje je pretočio i utjelovio u priču koja se zove „Kraljevstvo mornara i fućkalica“-čudesna zemlja pozitive.

Glavni lik te priče je mornar nazvan „fućkalica“ (whistle) koji predstavlja homo ludensa.
On je idealan čovjek čistih - pozitivnih misli te se kao svaki mornar ne boji nepoznatoga, velikog je srca, živi osjećaje, voli život i poštuje sve sudionike u njemu.

Kraljevstvo fućkalica (whistle kingdom) je zemlja homo ludensa - idealni svijet! Ona predstavlja metaforu za pozitivno stanje duha - idealno,emocionalno i duhovno bogato društvo kakvo bi jedino trebalo postojati i svojim stvaranjem želi potaknuti društvo da tome teži.

Mogli bi reći da se njegovo slikarstvo bavi utopijom,optimizmom i humorom što na neki način predstavlja i samog autora koji kao jedna izrazito vesela, optimistična i nadasve izrazito nadarena osoba pokušava svojim djelima uljepšati realnost u kojoj živimo.

Pogledajte galeriju.

16.06.2012

ZADNJE DODANO U FOTOGALERIJE